Vilniuje, Sausio 13-osios g., viename iš prekybos centrų veikiančioje parduotuvėje nustatyta, kad prekiaujama „Chanel“ kvepalais, neturint Šveicarijos įmonės „Chanel Sarl“ leidimo naudoti šio prekės ženklo.

Šio tyrimo metu paaiškėjo, kad Marijampolės mieste registruota įmonė prekiauja įvairių rūšių kvepalais, pažymėtais garsių gamintojų prekių ženklais: „Chanel“, „D&G“, „Paco Rabanne“, „Hugo Boss“, „Freferic Malle“, „Gucci“, „Carolina Harrera“, „Armani“ ir kt. prekybos centruose ir internetinėje parduotuvėje.

Rugpjūčio 13 d. Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai kartu su kolegomis iš Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos ir Marijampolės apskr. vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais atliko kratą Marijampolėje registruotos įmonės savininko namuose.

Pirminiais duomenimis pareigūnai namuose aptiko mini laboratoriją, kurioje buvo gaminami ir pilstomi kvepalai. Joje buvo rasta įvairių rūšių kvepalų ir medžiagų joms gaminti, lipdukų - etikečių, pažymėtų garsių gamintojų prekių ženklais, kurie buvo klijuojami ant gaminių.

Taip pat pareigūnai atliko kratas Vilniaus, Šakių, Marijampolės ir Elektrėnų prekybos centruose, kuriuose buvo realizuojamos prekės.

Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai.