Ilgapirščiai iš BMW markės automobilio salono pavogė viską, kas turi bent kokią vertę – visą elektroniką ir net vairą, iš automobilio išlupo net žibintus. Pirminiais duomenimis, bendra padarytos žalos suma siekia apie 30 tūkst. eurų, praneša ru.DELFI.ee.

„Kaip ir tuomet, kai šalyje buvo masiškai vagiami GPS prietaisai, tokie nusikaltimai dažniausiai užsakomieji. Daugeliu atvejų nusikaltėliai atvyksta iš užsienio, pavyzdžiui iš Latvijos arba Lietuvos, ir čia ieško konkrečių automobilių arba jų detalių“, – paaiškino draudimo bendrovės „Salva Kindlustus“ atstovas Urmasas Kiviriuitas.

Per paskutines vagystes, susijusias su „Salva Kindlustus“ klientais, daugiausia nukentėjo BMW ir „Mercedes-Benz“ markių transporto priemonės.
„Deja, nuo tokių dalykų apsisaugoti neįmanoma. Esant galimybei, rekomenduojame transporto priemones laikyti garažuose, o pats veiksmingiausias ginklas kovoje su nusikaltėliais – atidumas. Nemažai tokių vagysčių būtų buvę galima išvengti, jeigu būtų geri santykiai su kaimynais, kurie atkreiptų dėmesį, pavyzdžiui, kad prie namų stoviniuoja įtartina mašina su užsienio numeriais“, – teigia U. Kiviriuitas.