Ugniagesiai pirmadienį apie 16.32 val. gavo pranešimą, kad Klaipėdoje, Antrosios Melnragės paplūdimyje, skęsta žmogus.

Atvykus ugniagesiams, paplūdimio gelbėtojai jau buvo iš Baltijos jūros ištraukę du paauglius, vienam darė dirbtinį kvėpavimą, kitas buvo sąmoningas.

„Klaipėdos paplūdimiai“ pasidalijo, kad jūroje, šalia Antrosios Melnragės ir Neįgaliųjų paplūdimių septynių paauglių grupė nuplaukė už plūdurų. Grįžtant kranto link srovė juos nunešė į duobę.

„Du paaugliai pradėjo skęsti, likę iš duobės išplaukė patys. Vienas iš skendusiųjų į krantą grąžintas sąmoningas, šoko būsenos bei jam nustatyta hipotermija (kūno atšalimas), išgabentas greitosios automobiliu į ligoninę. Antrasis skęstantysis dingo po vandeniu, bet buvo greitai rastas gelbėtojų, tačiau be sąmonės. Jam buvo atliekamas dirbtinis kvėpavimas iki kol atvyko medikai. Jiems atvykus medikų bei gelbėtojų dirbtinis gaivinimas dar truko apie pusantros valandos. Vaikinas buvo atgaivintas greitosios automobilyje pakeliui į ligoninę, tačiau yra sunkios būklės, gydomas ligoninėje. Saugokite save ir savo artimuosius“, – socialiniuose tinkluose dalijasi „Klaipėdos paplūdimiai“.