Ispanijos civilinė gvardija ir Muitinės departamento pareigūnai surengė reidą Ispanijos Borjas Blancas mieste veikusioje nelegalioje tabako gamykloje, kurioje per valandą buvo pagaminama 9 tūkst. cigarečių.

Liepos 22 d. buvo sulaikyti septyni žmonės, įskaitant nusikaltėlių gaujos vadą, kuris buvo sulaikytas savo privačioje rezidencijoje Mataro mieste, jo bendrininką (sulaikytas La Chonkeroje) ir du pačioje nelegalioje gamykloje areštuotus asmenis.

Visi įtariamieji yra Lietuvos ir Lenkijos piliečiai, praneša europol.europa.eu.

Ankstesnių operacijų prieš šią nusikalstamą grupuotę metu buvo suimti trys vairuotojai.

Operacijai kodiniu pavadinimu KARUNA vadovavo Ispanijos civilinė gvardija ir Mokesčių inspekcija. Ji buvo atlikta bendradarbiaujant su Lietuvos Muitinės kriminaline tarnyba, Lenkijos Sienos apsaugos tarnyba ir Prancūzijos Muitinės departamentu.

Nelegalioje gamykloje buvo konfiskuota beveik milijonas išgabenti paruoštų cigarečių, taip pat 72640 eurų grynaisiais. Manoma, kad šie pinigai buvo gauti pardavus cigaretes. Nelegalioje gamykloje buvo sukurta 14 darbo vietų, žmonės galėjo dirbti pamainomis, kad cigarečių gamyba vyktų nepertraukiamai.

Šis reidas vainikavo operaciją, pradėtą praėjusių metų pabaigoje, kai Europolas su Ispanijos civiline gvardija pasidalijo žvalgybine informacija apie tarptautinį organizuoto nusikalstamumo tinklą, veikiantį Katalonijos regione ir gaminantį didelį kiekį tabako gaminių. Nelegaliai pagaminta produkcija buvo parduodama daugiausia Ispanijoje ir Prancūzijoje.

Buvo atlikta keletas veiksmų, siekiant sulaikyti gabenamus nelegaliai pagamintus rūkalus. Pirmiausia Prancūzijos Muitinės departamentas konfiskavo beveik 5 mln. cigarečių, kurios buvo rastos į šalies teritoriją įvažiavusiame vilkike. Jį vairavęs Lenkijos pilietis buvo suimtas.

Liepos 19 d. Ispanijos mieste Canfranc, esančiame netoli sienos su Prancūzija, buvo sulaikytas dar vienas vilkikas. Jame rasta 864 tūkst. cigarečių, suimti du vairuotojai lietuviai.

Europolas aktyviai rėmė šį tyrimą, palengvindamas keitimąsi informacija tarp visų jame dalyvavusių šalių, analizuodamas operatyvinius duomenis, kad nustatytų pagrindinius taikinius, bei Ispanijos tyrėjų prašymu organizuodamas veiksmų koordinavimo susitikimus saugioje aplinkoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)