Kaip praneša Policijos departamentas, ketvirtadienį, apie 23.30 val. Statybininkų gatvės namo kieme nepažįstamas vyras nenustatytu aštriu daiktu sunkiai sužalojo dvidešimtmetį jaunuolį. Šis dėl pjautinių–durtinių žaizdų paguldytas į Respublikinę Panevėžio ligoninę.

Sužalotasis sugebėjo pareiti namo

Nusikaltimas įvykdytas neapšviestoje teritorijoje prie Statybininkų gatvės 54-ojo namo, praėjime tarp daugiabučių. Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vyriausiasis specialistas Tadas Martinaitis sako, kad viskas įvyko netoli jaunuolio namų. Sunkiai sužeistas jis dar sugebėjo pareiti namo. Pagalbą jam iškvietė artimieji.

Dėl pasikėsinimo nužudyti pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atlieka Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimą kontroliuoja Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Kuo vaikinas buvo subadytas, kol kas nenustatyta – nusikaltimo įrankis dar nerastas.

Policija: kiekviena detalė svarbi

Pareigūnai prašo visuomenės pagalbos. Anot T. Martinaičio, kiekviena detalė gali būti svarbi.

Visi, ką nors žinantys apie šio įvykio aplinkybes ar buvę netoli įvykio vietos nurodytu laiku ir matę užpuolimą, girdėję triukšmą, pastebėję keistai ar įtartinai besielgusius asmenis, prašomi kreiptis į Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnus telefonais 8 700 62 367, 8700 62 374 arba skambinti 112.

Taip pat pareigūnai prašo vairuotojų pagalbos. Gal rugpjūčio 6-osios vakarą, 23–24 val. važiavote Statybininkų, Dariaus ir Girėno gatvėmis ar netoliese automobiliu, kuriame yra vaizdo registratorius? Jūsų pateiktas įrašas gali būti labai vertingas, todėl kriminalistai prašo susisiekti su jais aukščiau nurodytais telefonais arba pateikti vaizdo įrašus el. paštu paneveziovpk@policija.lt.

Pastaraisiais metais netoliese tai jau trečias atvejis, kai nuo ginkluotų užpuolikų nukenčia žmonės. 2017 metų žiemą Dariaus ir Girėno gatvėje nužudytas gimnazistas, 2019 metų pavasarį toje pačioje gatvėje rastas subadyto vyro kūnas. Šių įvykių pareigūnai nesieja. Pasak T. Martinaičio, pirmuoju atveju įtariamasis nustatytas, o byla buvo perduota teismui. Dėl antrojo atvejo įtariamojo kol kas nėra.