Tyrimas vykdomas Klaipėdos miesto prokuratūroje. Prokuroras Darius Alekna sako, kad suimti įtariamojo neprašo.

„Vairuotojui paskirta kita kardomoji prievolė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir jis privalo registruotis policijoje du kartus per savaitę“, – „Delfi“ sakė prokuroras.

Po avarijos, anot prokuroro, spruko keleiviai. Policijos pareigūnai įvykio vietoje sulaikė du vyrus. Abu jie buvo neblaivūs. Iš pradžių nebuvo aišku, kuris jų vairavo. Tačiau pareigūnams pavyko išsiaiškinti, kad automobilio savininkas niekam jo neskolino – pats sėdo prie vairo, būdamas neblaivus. Įtariamajam, gimusiam 1990 m., nustatytas 1,78 prom. girtumas. Paaiškėjo, kad vyras nėra įgijęs teisės vairuoti.

Plungiškis važiavo su keturiais keleiviais. Pirminiais tyrimo duomenimis, prieš pat 23-čią valandą, kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė automobilis „Mercedes Benz S320“, lenkdamas dešine puse automobilį „Toyota Auris“, atsitrenkė į šio galinę dalį. Po smūgio „Toyota“ atsidūrė priešpriešinėje eismo juostoje, kurioje tuo metu važiavo vilkikas. Išvengti susidūrimo jau nebuvo įmanoma. Sunkiasvoris automobilis sumaitojo nedidukę „Toyotą“.

Iškart po avarijos iš „Mercedes“ automobilio išlipo penki vyrai, kurių trys spruko. Du pasilikę vyrai buvo sulaikyti. Abu jie buvo neblaivūs. Įtariamajam nustatytas kiek mažesnis girtumas, nei jo bičiuliui – 1993 m. gimęs vyras per patikrinimą nustatytas 2,76 prom. girtumas.

Nors avarija įvyko vėlų vakarą, paaiškėjo, kad kraupų įvykį matė net keli žmonės. „Mercedes Benz S320“ automobilis aplenkė kelis automobilius ir, kai sukėlė avariją, bandė grįžti į savo eismo juostą.

Pagal šiuo metu atliekamą ikiteisminį tyrimą avarijos kaltininkui gresia iki dešimtiems metų laisvės atėmimo bausmė.
„Delfi“ primena, kad dėl tragiško eismo įvykio visą naktį buvo uždaryta kelio atkarpa. Žuvo „Toyotą“ vairavusi 1970 m. gimusi moteris ir kartu važiavusi panašaus amžiaus keleivė.

Iškart po įvykio gelbėtojai negalėjo išvaduoti „Toyotą“ automobiliu važiavusių žmonių, mat jis atsidūrė po užvirtusiu vilkiku. Teko kviesti specialią techniką, kuria buvo pakeltas vilkikas.

Per avariją sužalotas automobilio „Scania“ (1970 m. g.) vairuotojas, kuris dėl abiejų kojų sumušimų, gydomas ambulatoriškai.

Po avarijos sprukę trys „Mercedes Benz“ keleiviai kitą dieną prisistatė į Plungės policijos komisariatą.