„Buvo gautas pranešimas, jog asmuo ketina save žaloti ir prašo pagalbos. Pareigūnai atvykę jį rado namo laiptinėje, paklausus, ar turi draudžiamų daiktų, jis atsakė neturintis, buvo pristatytas į automobilį pabendravimui“, – pasakojo laikinasis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Elanas Jablonskas.

Jis patikslino, kad specialiųjų tarnybų pagalbą kvietęs asmuo yra neblogai policijai žinomas dėl smurtinio elgesio, jis anksčiau buvo sulaikytas, kai neblaivus vairavo automobilį. Galiausiai policininkai išsiaiškino, kad save žaloti ketinęs asmuo savo planų jau atsisakė.

„Pokalbio metu asmuo pareiškė taip pajuokavęs. Buvo iškviesta ir greitoji medicinos pagalba, kurios medikai pareiškė, jog žmogus psichikos sutrikimų neturi ir į ligoninę vežamas nebus", – sakė E. Jablonskas.

Atlikus pirminę asmens apžiūrą pas jį buvo rastas ir paimtas lenktinis peilis, o policijos pareigūnai jį nuvežė į komisariatą nusižengimų protokolo už melagingą specialiųjų tarnybų iškvietimą surašymui.

„Detalios asmens apžiūros metu jis netikėtai išsitraukė peilį ir juo bandė smogti policijos pareigūnei į veidą. Šalia buvęs jos kolega labai greitai sureagavo, panaudojęs imtynių veiksmus neutralizavo asmenį, incidento metu policijos pareigūnai nenukentėjo“, – sakė laikinasis Kauno apskrities policijos vadovas.

Kodėl pirminės apžiūros metu policijos pareigūnai nerado antrojo peilio, šiuo metu aiškinamasi, atliekamas tarnybinis patikrinimas.

E. Jablonskas prasitarė, jog šį asmenį policininkai pirmiausia vertino kaip tą, kuriam reikia suteikti socialinę pagalbą.

Po išpuolio prieš policijos pareigūnę asmuo buvo uždarytas į policijos areštinę. Jam ne tik surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl melagingo specialiųjų tarnybų iškvietimo.

Dėl bandymo smogti peiliu policininkei į veidą pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius, dėl pasipriešinimo valstybės tarnautojui ir pasikėsinimo nužudyti.

Tyrimui vadovaujantys prokurorai kreipėsi į Kauno apylinkės teismą prašydami įtariamajam skirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.