Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai kartu su Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorais kaltinamuoju aktu į Vilniaus apygardos teismą perdavė baudžiamąją bylą dėl nužudymo, dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo, dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo, dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

2019 m. gruodžio 30 d., apie 3 val. 20 min., gyvenamajame name Geležinėje gatvėje, Vilniuje, kilo gaisras, kurį užgesinus, dviejuose skirtinguose butuose buvo rasti stipriai apdegę dviejų moterų lavonai. Dar du žmonės buvo sužaloti.

Nustatyta, kad gyvenamasis namas buvo padegtas. Dėl šio nusikaltimo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 5 p., 7 p. (tyčinis dviejų ar daugiau žmonių nužudymas). Aiškinantis įvykio aplinkybes ir išanalizavus visą gautą informaciją, kriminalistams itin greitai pavyko nustatyti ir operatyviai sulaikyti įtariamą asmenį (g. 1996 m.), kuriam įteiktas pranešimas apie įtarimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 2 d. 2 p., 5 p., 7 p. (bejėgiškos būklės žmonių, dviejų ar daugiau žmonių nužudymas, kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu), 187 str. 2 d. (turto sunaikinimas ar sugadinimas), 138 str. 2 d. 7 p. (nesunkus sveikatos sutrikdymas), 140 str. 1 d. (fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymas).

Iki teismo kaltinamasis yra suimtas, jam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas. Už tokius nusikaltimus numatyta laisvės atėmimo bausmė iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Ikiteisminį tyrimą organizavo ir kontroliavo Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.