VSAT atstovai praneša, kad ketvirtadienį Pagėgių pasienio rinktinės Uosto pasienio užkardos ir VSAT Specialiosios paskirties skyriaus Pagėgių komandos pareigūnai dirbo Malkų pasienio kontrolės punkto teritorijoje. Jie patikrino iš Švedijos Treleborgo uosto keltu atvykusį 32 metų Tauragės rajono gyventoją ir jo vairuotą mikroautobusą „VW Transporter“.

Vairuotojo ir jo transporto priemonės dokumentai buvo tvarkingi. Mikroautobusu buvo gabenamas keturratis motociklas „Yamaha YFM 700 EPS” švediškais numeriais.

Tauragės rajono gyventojas pasieniečiams negalėjo pateikti vežamo keturračio registracijos ar pirkimo dokumentų. Pasieniečių įtarimus, kad keturratis gali būti gabenamas neteisėtai, dar labiau sustiprino tai, jog jo užvedimo spynelė buvo sulaužyta.

Netrukus VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad nuo liepos 20 d. šis keturratis motociklas kaip vogtas yra ieškomas Švedijos pareigūnų.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo Pagėgių pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Vyrą VSAT pareigūnai po apklausos paleido. Jam skirta kardomoji priemonė rašytinis pasižadėjimas neišvykti.