Ugniagesiai į Tuščiaulių kaimą iškviesti 9.22 val. Visi trys darbininkai nebegalėjo išlipti iš valomo gręžinio, du iš jų jau nerodė gyvybės ženklų.

Ištraukę vyrus ugniagesiai juos perdavė medikams. Šie dviem konstatavo mirtį. Dėl trečiojo gyvybės kovojama, jo būklė sunki.

Papildyta 10.06 val.: trečio vyro gyvybės medikams išgelbėti nepavyko. Neatgavęs sąmonės mirė ir trečiasis darbininkas.

Vyrus ugniagesiai iškėlė iš keturių metrų gylio.

Papildyta 10.22 val.: policijos pareigūnų žiniomis, pirma prastai pasijuto vienas iš vyrų, tad kiti suskubo kviesti pagalbą. Gręžinį valė „Vilniaus vandenų“ darbuotojai. Trys buvo nusileidę į gręžinį, vienas liko šalia jo. Viršuje likęs vyras ir iškvietė pagalbą bei pranešė vadovybei apie įvykį.

Marius Švaikauskas, „Vilniaus vandenų“ vadovas, reiškia užuojautą darbininkų šeimoms ir sako, kad dar tik vyksta į vietą aiškintis, dėl ko įvyko tokia baisi tragedija.

„Tikrai kol kas negaliu pasakyti, kodėl įvyko tokia baisi tragedija. Reiškiu užuojautą šių darbuotojų šeimoms. Vykstu į įvykio vietą. Vos paaiškėjus detalėms, tuoj pat informuosime. Žinome tik tiek, kad trys įlipo ir trys rasti negyvi“, – „Delfi“ sako M. Švaikauskas.

Papildyta 11.06 val.: Julija Samorokovskaja, Vilniaus apskr. VPK Komunikacijos poskyrio vedėja, sako, kad žuvusieji – 51, 53 ir 65 metų. Kol kas neaišku, ar vyrai galėjo apsinuodyti sieros vandenilio garais, ar kitomis nuodingomis gamtinėmis dujomis.

Papildyta 11.23 val.: „Vilniaus vandenų“ Komunikacijos skyriaus vadovė Renata Saulytė-Smalskė sako, kad, jos turimais duomenimis, iš pradžių į gręžinį nusileido vienas vyras. Jis atidarė įrenginius ir galimai apsinuodijo. Prie gręžinio buvę kolegos puolė jam į pagalbą, deja, visi trys žuvo.

„Turime pirminę informaciją, kad darbuotojai apsinuodijo dujomis. Pirmam į gręžinį įlipusiam darbuotojui praradus sąmonę, gavus dujų pliūpsnį atidarius vamzdyną, kiti du puolė gelbėti ir taip pat žuvo“, – sako R. Saulytė-Smalskė ir priduria, kad dabar kartu su policijos pareigūnais aiškinamasi, ar nebuvo pažeistos darbų saugos procedūros, tad ar vyrai dėvėjo apsaugines priemones, šiuo metu neaišku ir tai yra tyrimo dalis.

Papildyta 12.48 val.: gelbėjimo operacijos metu nukentėjo ir vienas iš gaisrininkų, jaunam vyrui prireikė medikų pagalbos.

Žuvę trys vyrai, pirminiais tyrimo duomenimis, nedėvėjo specialių kaukių. Greičiausiai jie nesitikėjo, kad atvėrus įrenginio sklendę paleis dujas, mat, kaip teigė likęs gyvas darbininkas, prieš leisdamiesi tvarkyti įrenginių, jie patikrino šulinį. Jame pavojingos dujų koncentracijos nebuvo.

Papildyta 14.16 val.: „Vilniaus vandenų“ atstovai teigia, kad analizuoti įvykio aplinkybes dar anksti, tarnybos šiuo metu atlieka išsamų nelaimės tyrimą. Tačiau, vykdant planinius vandentiekio linijos remonto darbus ir įvertinus darbo riziką, apsaugos priemonės, kurios privalomos naudoti atliekant darbus pavojingomis sąlygomis, šiuo atveju nėra privalomos ar reglamentuotos.

„Specialias kaukes, o, tiksliau, suspausto oro kvėpavimo aparatus, darbuotojai dėvi šalindami avarijas ar vykdydami darbus nuotekų tinkle, kur paprastai dujos išsiskiria. Šiuo atveju darbai vyko vandentiekio tinkle. Remonto darbams vandentiekyje reikalingomis priemonėmis darbuotojai buvo apsirūpinę“, – pirminiais tyrimo duomenimis pasidalijo kompanijos atstovai.