Policija informavo, kad liepos 6-tąją, apie 11 val., Klaipėdoje, Bandužių g., į 1939 m. gimusio vyro laidinį telefoną paskambino nepažįstamas asmuo, kuris prisistatė policijos pareigūnu ir aiškino norintis patikrinti, ar namuose laikomi pinigai nėra padirbti.

Po poros valandų į senolio namus atėjo asmuo, prisistatė policijos pareigūnu, pareiškėjui nurodė rašyti pareiškimą, o tuo metu iš prieškambaryje esančio stalčiaus paėmė apie 2900 eurų ir pasišalino.

Tą pačią dieną gautas ir 1931 m. gimusios, Bandužių g. gyvenančios klaipėdietės pareiškimas. Moteris taip pat pirma sulaukė skambučio į namų telefoną, o vėliau ir policijos pareigūnu prisistačiusio, pinigus neva patikrinti turinčio, nepažįstamo vyro vizito.

Senolei atnešus ir padavus 1040 eurų, tariamas pareigūnas pareikalavo pateikti pensininko pažymėjimą. Moteriai vos nusisukus, jis sparčiai pasišalino.

Ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo pradėję Klaipėdos policijos pareigūnai primena, kad, neįsitikinus atėjusio asmens žodžių teisingumu, nepažįstamų žmonių į namus geriau neįsileisti. Tokiais atvejais būtina prašyti parodyti darbo pažymėjimą, o kilus įtarimų, geriau paprašyti ateiti kitu laiku, kai namuose bus daugiau žmonių.

Įsileidus nepažįstamą asmenį į butą, privalu būti itin atidiems – jokiu būdu nepalikti atėjūno vieno patalpoje. O įtarus, kad galite tapti sukčių auka, patariama nedelsiant informuoti policiją bendruoju pagalbos telefonu 112.