Ieškomas asmuo bendros operacijos su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais trečiadienį buvo sulaikytas kelyje Vilnius-Kaunas. Policijos pareigūnams sustabdžius Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnų nurodytą automobilį, jame esantis bėglys neturėjo jokių asmens tapatybę patvirtinančių dokumentų ir policijos pareigūnams prisistatė svetimu vardu ir pavarde. Bet pareigūnų pergudrauti jam nepavyko. Nuteistąjį išdavė jo tatuiruotė. R. L. buvo sulaikytas ir sugrąžintas į Alytaus pataisos namus, praneša Kalėjimų departamentas.

Dėl šio įvykio Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 241 str. („Kalinio pabėgimas“). Nuteistajam papildomai gresia laisvės atėmimas iki 3 metų.

29 metų vyras Alytaus pataisos namuose atlieka laisvės atėmimo bausmę už nusikalstamas veikas, numatytas BK 178 str. („Vagystė“), 180 str., („Plėšimas“) ir 138 str. („Nesunkus sveikatos sutrikdymas“).