Šventinę naktį Vilniuje trims vairuotojams pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl vairavimo, kai girtumas viršija pusantros promilės.

Nakties rekordininkas – „Nissan X-Trail“ vairuotojas, tikrintas tris kartus ir kaskart jo girtumas buvo vis didesnis.

Apie 4 val. tarnybos metu važiuodamas pro Kedrų g. esančią naktinę alkoholio parduotuvę (formaliai vadinamą „baru“) policijos pareigūnas pastebėjo, kaip akivaizdžiai neblaivus vyras, buvęs šalia parduotuvės besibūriuojančioje kompanijoje, sėdo prie automobilio vairo. Jam dar neužvedus variklio, priėjęs pareigūnas įspėjo vyrą, kad nedrįstų vairuoti. Šis patikino, jog nevairuos.

Tačiau netrukus vėl važiuodamas pro tą pačią parduotuvę policininkas pamatė, kad „Nissan“ ten nebėra. Pareigūnas tą automobilį greitai pastebėjo netoliese – Savanorių pr., prie sankryžos su Žemaitės ir V. Pietario gatvėmis. Policininkas iš girto vairuotojo atėmė automobilio raktą. Netrukus atvažiavo patruliai, kurie alkotesteriu patikrino vairuotojo (gim. 1971 m.) blaivumą.

Pirmojo patikrinimo metu nustatytas 2,55 prom. girtumas. Tarp pirmojo ir antrojo patikrinimo turi būti maždaug 20 minučių tarpas. Per tą laiką vyras papasakojo, jog nuvažiavo nuo parduotuvės, „kad nekiltų muštynės“, paapgailestavo dėl savo poelgio: „Susigadinau sau gyvenimą“.

Beje, ant priekinės keleivio sėdynės, šalia vairuotojo, pupsojo saugos diržu prisegtas grafinas su, sprendžiant pagal kvapą, brendžiu ar pan. Nors pareigūnų akivaizdoje sriūbtelėti iš grafino vairuotojas negalėjo, jis vis girtėjo. Tikrinant antrą kartą girtumas buvo dar didesnis – 2,65 prom. Po to pareigūnai vyrui liepė susirinkti automobilyje esančius vertingesnius daiktus (grafino jis nepasiėmė) ir uždarė tarnybinėje mašinoje.

Laukiant, kol atvyks autovežis ir į policijos sulaikytų automobilių aikštelę išgabens „Nissan“, girtas vairuotojas nusprendė pasitikrinti Priklausomybės ligų centre (už medikų paslaugas vyras turėjo susimokėti pats).

Atvežtas į centrą, girtas vairuotojas pareikalavo, kad policija patikrintų medikės blaivumą, bet jo reikalavimas buvo akivaizdžiai nepagrįstas. Priklausomybės ligų centre buvo ne tik paimtas kraujo mėginys. Čia vairuotojas buvo patikrintas gydymo įstaigos alkotesteriu. Paaiškėjo, kad vyras vis dar girtėjo – 2,80 prom.