Sugauti sudėtinga

Tai ne pirmas kartas, kai bekelės pramogų mėgėjai įsiveržia į teritoriją, kur gamta turėtų būti saugoma. Nemuno pakrantės, pusiasaliai ir salos – itin svarbios nykstančioms upinėms ir mažosioms žuvėdroms.

Panemunių regioninio parko specialistams anksčiau ne kartą teko matyti, kai vos per vieną chuliganų pasivažinėjimą būdavo sunaikinama keletas lizdų su kiaušiniais. Kartais žuvėdrų žūtys siekdavo pusę tais metais registruotos saugomų paukščių populiacijos.

Upinės ir mažosios žuvėdros jauniklius išperi gegužės pabaigoje ir birželio pradžioje. Todėl dabar perimvietėse laksto paukščių mažyliai. Jie kol kas yra itin pažeidžiami ir neturi jokių galimybių apsisaugoti nuo lakstančių keturratininkų.

Nemuną ir jo pakrantes niokojančius keturratininkus išvydęs Jurbarko r. policijos komisariato viršininkas Aivaras Dumčius iškart chuliganų gaudyti pasiuntė Šakių r. patrulius.

Tačiau bekelėmis lakstančius keturratininkus pasivyti automobiliais itin sudėtinga. Chuliganų tramdymui koją kiša ir tai, kad nemaža dalis keturračių yra neregistruoti. Todėl nustatyti jų savininkus ar vairavusius asmenis – labai sudėtinga.