Trys Nyderlandų kariai plovė savo transporto priemones automobilių plovykloje, esančioje Sodų g., kai išgirdo dideliu greičiu artėjantį motociklą. Po akimirkos Vasario 16-osios gatvėje, ties įsukimu į Sodų gatvę, susidūrė motociklas ir automobilis „Fiat". Motociklininkas perlėkė automobilio gaubtu ir nusileido kelis metrus toliau nuo kelio.

Nedvejodami Nyderlandų kariai iškart nubėgo avarijos link ir nedelsdami suteikė pirmąją medicinos pagalbą motociklininkui bei prižiūrėjo automobilio vairuotoją. Kariai taip pat saugojo teritoriją, rūpinosi intensyviu eismu ir paprašė praeivių skambinti avarijos likvidavimo padaliniams. Neilgai trukus į įvykio vietą atvykę du NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės Vokietijos kontingento kariai padėjo prižiūrėti eismą, pastatė ant kelio žibintus ir nukreipė transporto srautą, praneša Krašto apsaugos ministerija.

Atvykusiems policijos pareigūnams kariai pranešė apie situaciją, o atvykusiems medikams perdavė nukentėjusįjį, kurį greitoji medicinos pagalba nuvežė į ligoninę Kaune papildomiems tyrimams. Po viso to kolegos iš Nyderlandų vėl padėjo prižiūrėti eismą, o policijos pareigūnai galėjo saugiai atlikti tyrimą.

Į įvykio vietą atvykę ugniagesiai gelbėtojai kartu su Nyderlandų kariais pasirūpino kelio nuvalymu. Po šio įvykio policijos pareigūnai, kai kurie praeiviai ir nukentėjusi automobilio vairuotoja padėkojo NATO Priešakinių pajėgų kovinės grupės kariams už šį kilnų poelgį ir suteiktą operatyvią pagalbą.