Kaip informavo Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė, eismo įvykis nutiko naktį iš praėjusio penktadienio į šeštadienį, apie 1 valandą, Lazdijų rajono Šventežerio miestelio ribose.

Pirminiais duomenimis, automobilis galėjo stipriai viršyti toje vietoje leistiną 70 km/val. greitį.

Iš pirminių policijos pareigūnų surinktų duomenų matyti, kad BMW motoroleriu važiavusį 18-metį L. Grubį kliudė važiuodamas ta pačia važiavimo kryptimi – nuo Alytaus krypties Lazdijų miesto pusėn.

Susidūrimo metu smūgis buvo toks stiprus, kad pamatę, kaip stipriai sužalotas moksleivis, ašarų nesulaikė ne tik į avarijos vietą gausiai susirinkę Šventežerio miestelio gyventojai, bet ir policijos pareigūnai.

Automobilio BMW vairuotojas iš įvykio vietos pabėgo, tačiau vos už poros šimtų metrų nuo susidūrimo vietos nesuvaldyta transporto priemonė nulėkė į pakelės griovį ir apvirto.

Į įvykio vietą atskubėję policijos pareigūnai prie apvirtusio automobilio BMW rado du jaunuolius – T. Jančiūną ir lazdijietį Lauryną S. Jie nenurodė, kuris iš jų vairavo BMW.

Tai paaiškėjo tik sekmadienį, po apklausos teisme dėl kardomosios priemonės skyrimo. Pirminiais duomenimis, prie BMW vairo avarijos metu sėdėjo T. Jančiūnas.

Iš karto po eismo įvykio į areštinę uždarytiems jaunuoliams nustatytas girtumas: T. Jančiūnui – 2,31 promilės, keleiviui – 1,43 promilės.

Avarijos liudininkas Laurynas S. po apklausos policijoje išleistas, jam paskirta kardomoji priemonė – paimti asmens dokumentai.

Sekmadienį teismas leido T. Jančiūną suimti 14-ai parų.

Kauno apygardos Alytaus apylinkės prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 281 str. 6 dalį – kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas.

Už tokio pobūdžio nusikaltimą įstatymas numato laisvės atėmimo bausmę nuo 3 iki 10 metų.

Savaitgalio tragedija sukėlė didelį rezonansą Lazdijų rajono bendruomenėje. Žuvusysis L. Grubis buvo Lietuvos šaulių sąjungos jaunasis šaulys, aktyvus mokyklos bendruomenės narys.
Socialiniuose tinkluose gausu užuojautos žodžių jo šeimai, draugams, bendraklasiams.

O įtariamasis apibūdinamas kaip „kelių gaidelio“ etiketę turėjęs vairuotojas. Bylai vadovaujanti prokurorė Lina Eviltienė sako kol kas neturinti duomenų, ar 21-erių metų vaikinas anksčiau buvo baustas pareigūnų.
Kol kas neaišku, kada bus galima atsisveikinti su tragiškai žuvusiu gimnazistu. Pasak prokurorės, pirmadienio rytą teismo medicinos ekspertai dar nebuvo baigę galutinio palaikų tyrimo.