Ketvirtadienio vakarą Vilniaus policija gavo pranešimą, kad Skroblų g. neblaivus peiliu ir pagaliu apsiginklavęs kaimynas užpuolė pranešėjo draugą ir trenkė jam pagaliu į krūtinę. Netrukus paaiškėjo, kad įvykdytas ir kitas, nepalyginai sunkesnis nusikaltimas – įtariamojo bute rasta nužudyta moteris.

Galimai naudojo seksualinę prievartą

Įvykių aplinkybės ketvirtadienio vakarą buvo dar labai neaiškios. Kaimynai (irgi neblaivūs) teigė, kad penktame aukšte, kur gyvena įtariamasis ir policijai skambinęs jo kaimynas, popietę girdėjosi riksmai, kažkas pagaliu daužė duris.

Neblaivų (0,91 prom.) įtariamąjį (gim. 1975 m.) policininkai sučiupo netoliese esančioje Naugarduko g. Prieš tai jis gretimoje Žemaitės g. pagaliu apdaužė tris automobilius.

Policijos žiniomis, įtariamasis neseniai paleistas iš įkalinimo įstaigos. Bute, kur jis gyveno su sugyventine, rastas kruvinas moters lavonas. Jos drabužiai suplėšyti, todėl kilo įtarimų, dėl galimos seksualinės prievartos. Nužudymo būdą nustatys ekspertai. Spėjama, kad moteris buvo mušama ir badoma peiliu.

Apgadino policijos automobilį

Policijos departamentas informavo, kad įtariamasis lazda apgadino automobilį „VW Touran“, automobilį „Toyota Avensis“ ir sudaužė Lietuvos kriminalinės policijos biurui priklausančio automobilio „Toyota RAV4“ priekinį stiklą.

Taip pat jis išlaužė įmonės duris.