Lietuvos piliečio R. J. vairuojamas vilkikas „Scania“ į Šalčininkų kelio postą iš Baltarusijos atvažiavo šeštadienio rytą, apie 9 val. 30 min. Vairuotojas deklaravo vienai Vilniaus medienos perdirbimo įmonei gabenantis pjautinės spygliuočių medienos krovinį, praneša Muitinės kriminalinė tarnyba.

Tačiau muitinės pareigūnai nusprendė mašiną apžiūrėti detaliau – ne paslaptis, jog būtent mediena yra viena iš dažniausiai naudojamų priedangos prekių kontrabandai gabenti.

Patikrinus „Scania“ mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, paaiškėjo, kad mediena tėra karkasas, dengiantis cigarečių pilnas dėžes.

Dalis nelegalių rūkalų buvo sukrauta priekinėje vilkiko puspriekabės dalyje ir užmaskuota medžio pluošto plokštėmis. Kitą dalį irgi dengė medinės lentos, tačiau cigarečių nebandyta stropiau paslėpti: nuėmus tentą ir pažvelgus atidžiau, plyšiuose tarp lentų buvo galima nesunkiai įžvelgti kartoninius cigarečių dėžių šonus.

Šiuo metu tebevyksta medienos iškrovimo darbai, rūkalai tebeskaičiuojami – naujausiomis žiniomis vilkiku gabenta ne mažiau, nei 250 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Bendra jų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – ne mažiau, nei 825 tūkst. eurų.

MKT Vilniaus skyriuje dėl šios kontrabandos pradėtas ikiteisminis tyrimas. Vilkiko vairuotojas, muitininkų žiniomis jau žinomas teisėsaugos pareigūnams dėl panašios veiklos.

R. J. buvo sulaikytas, o vėliau, skyrus kardomąją priemonę piniginį užstatą, paleistas. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)