Pirmadienį į paskutinio poilsio vietą Mažeikių rajone, Viekšnių kapinėse, palydėtas tarnybos metu nužudytas pareigūnas S. Žymantas.

Generalinio komisaro Renato Požėlos teigimu, penktadienį Mažeikių rajone, įvykio vietoje, pašautas o vėliau miręs pareigūnas su užpuoliku buvo pažįstami. Per policijos pareigūno laidotuves R. Požėla patvirtino, kad žuvusio pareigūno porininkė apsauginę liemenę dėvėjo, o S. Žymanto liemenė, preliminariais duomenimis, buvo automobilyje, pranešė lrytas.lt.

„Kiek turiu informacijos, tai jie buvo pažįstami“, – per policijos pareigūno laidotuves sakė generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Na, tokiose teritorijose, nedideliuose miesteliuose, žmonės vieni kitus pažįsta. Negaliu atsakyti, kada ir kaip jie susipažino, bet žmonės kalba, kad buvo pažįstami“, – pirmadienį portalui lrytas.lt sakė generalinis komisaras.

„Nenoriu spėlioti, įvyko, kaip įvyko“, – teigė jis, paklaustas, ar tai galėjo būti lemiama įvykio priežastis.

R. Požėla per pareigūno laidotuves užsiminė, kad bus peržiūrėti pareigūnų apsaugos mechanizmai, galvojama ir apie papildomas priemones.

„Kiekvienam reaguojančiam (į įvykį – aut. past.) pareigūnui liemenės yra privalomos. Dėl to jos buvo nupirktos, privaloma jas dėvėti. Po šios nelaimės dar kartą grįšime prie šito klausimo, dar kartą pergalvosime, kaip didinti kontrolės mechanizmą, kad būtume užtikrinti, jog kiekvienas pareigūnas liemenę dėvėtų, planuosime įsigyti kitų saugos elementų“, – apie papildomas apsaugos priemones užsiminė generalinis komisaras.

„Jo porininkė tikrai buvo su liemene. Mūsų duomenimis, automobilyje buvo liemenė, bet kol kas tai – preliminarūs duomenys, į viską atsakysime pasibaigus tyrimui“, – teigė jis žiniasklaidai.

Žuvo atvykęs pasikalbėti dėl skundo

Kraupi tragedija Mažeikių rajone įvyko penktadienį, kai pareigūnai aplankė Birbiliškės kaime smurtu įtariamą Stasį Brasą. Pareigūnai norėjo pasikalbėti su vyru, tačiau šis ėmė šaudyti. S. Žymantą nušovęs ir jo porininkę sužalojęs S. Brasas padegė savo namą.

Iškart po įvykio manyta, kad jis spruko į miškus, tad į paiešką pasitelktos gausios paieškos, kinologai, „Aro“ pareigūnai. Sužalota pareigūnė buvo operuota, jai kulka pataikė į kirkšnį, tad buvo kilęs pavojus mirtinai nukraujuoti.

Gesinti namo atskubėjusiems ugniagesiams pranešta, kad name gali būti moteris. Tačiau užgesinus gaisrą paaiškėjo, kad jame aptikti šaulio palaikai, o šalia – Antrojo pasaulinio karo laikų ginklas.

Pareigūną nušovęs vyras iš šeimos atėmė mylimą sūnų, vyrą ir dviejų vaikų tėvą.