Pareikšti pagarbą pareigūnui ir užuojautą jo šeimai dar sekmadienį į Mažeikius, kur pašarvotas S. Žymantas, atvyko prezidentas Gitanas Nausėda. Čia rinkosi ir kolegos iš įvairių Lietuvos vietų – jie atidavė pagarbą tarnybos metu žuvusiam pareigūnui.

Pirmadienį palydėti tarnyboje nušauto pareigūno atvyko Vadovybės apsaugos departamento, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Muitinės departamento, Kalėjimų departamento kinologai su tarnybiniais šunimis.

Atsisveikinti su šeimininku atvestas ir kinologo šuo Grantas.

Kalbėdami apie tragišką kolegos netektį pareigūnai sunkiai renka žodžius. Dalis jų neslepia, kad nuo žūties tarnyboje nė vienas nėra apsaugotas, mat vykdant pareigą tenka susidurti su įvairiomis situacijomis ir su įvairiais žmonėmis.

Žuvo atvykęs pasikalbėti dėl skundo

Kraupi tragedija Mažeikių rajone įvyko penktadienį, kai pareigūnai aplankė Birbiliškės kaime smurtu įtariamą Stasį Brasą. Pareigūnai norėjo pasikalbėti su vyru, tačiau šis ėmė šaudyti. S. Žymantą nušovęs ir jo porininkę sužalojęs S. Brasas padegė savo namą.

Iškart po įvykio manyta, kad jis spruko į miškus, tad į paiešką pasitelktos gausios paieškos, kinologai, „Aro“ pareigūnai. Sužalota pareigūnė buvo operuota, jai kulka pataikė į kirkšnį, tad buvo kilęs pavojus mirtinai nukraujuoti.

Gesinti namo atskubėjusiems ugniagesiams pranešta, kad name gali būti moteris. Tačiau užgesinus gaisrą paaiškėjo, kad jame aptikti šaulio palaikai, o šalia – Antrojo pasaulinio karo laikų ginklas.

Pareigūną nušovęs vyras iš šeimos atėmė mylimą sūnų, vyrą ir dviejų vaikų tėvą.