Pirmasis įkliuvo vos po vidurnakčio. Gegužės 29 d., apie 00.40 val., Vilniuje, Pavilnionių g., vairuotojas (gim. 1983 m.) vairavo automobilį „Audi A6“, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, ir vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai. Įtarus nusikaltimu, vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Apie 10.20 val. Salininkuose, Gervėbalės g., patikrinimo metu automobilio „Toyota“ vairuotojui (gim. 1961 m.), nustatytas 2.26 promilių girtumas. Įtarus nusikaltimu, vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Dar vienas asmuo kliuvo apie 12.50 val., Vilniuje, Moliakalnio g., patikrinimo metu automobilio „VW Transporter“ vairuotojui (gim. 1974 m.), nustatytas 3.02 promilių girtumas. Įtarus nusikaltimu, vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Vakare, tuo pat metu – apie 20.50 val., Vilniuje, įkliuvo net du girti vairuotojai. Vienas jų sulaikytas Savanorių pr. Patikrinimo metu automobilio „BMWX5“ vairuotojai (gim. 1981 m.), nustatytas 2.5 promilių girtumas. Įtarus nusikaltimu, vairuotoja sulaikyta ir uždaryta į areštinę.

Antrasis – Žirmūnų g. Čia patikrinimo metu automobilio „Volvo“ vairuotojui (gim. 1967 m.), nustatytas 2.66 promilių girtumas. Įtarus nusikaltimu, vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Apie 22.25 val., Vilniuje, Blindžių g., patikrinimo metu automobilio „Saab“ vairuotojui (gim. 1977 m.), nustatytas 2.75 promilių girtumas. Įtarus nusikaltimu, vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Įstatymai numato, kad tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.