Antradienį popiet Trakų rajono Paluknio miestelyje įsikūrusios Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Aviacijos valdybos pasieniečiai gavo prašymą iš Policijos departamento dėl orlaivio panaudojimo ieškant devintą dešimtį einančios Elektrėnų savivaldybės gyventojos.

Turėta žinių, kad moteris pirmadienį ryte išėjo iš namų ir negrįžo.

Paieškai nurodytoje vietovėje į orą buvo pakeltas pasieniečių sraigtasparnis „Eurocopter EC 135“. Jau po valandos jo įgula paieškos rajone, rugių lauke, pastebėjo įtartiną objektą. Priskridus arčiau ir vietovę iš oro apžiūrėjus vizualiai bei termovizoriumi, reaguojančiu į temperatūros pokyčius, įsitikinta, kad tai yra moteris.

VSAT pareigūnai rado tinkamą vietą ir netoliese saugiai nutupdė orlaivį. Netrukus paaiškėjo, kad laukuose aptikta moteris ir yra artimųjų bei policijos ieškota senolė. Sąmoninga, tačiau nusilpusi senjorė perduota į įvykio vietą atvykusiems artimiesiems ir policijos pareigūnams.

Pasak paieškos operacijoje dalyvavusių pasieniečių, kaip matyti iš pėdsakų, moteris turbūt visą dieną klaidžiojo aplink savo namus, vėliau tamsoje priėjo vietinio ūkininko tvorą, pavaikščiojo palei ją, tuomet nuklydo į rugių lauką. Jame, manoma, senolė pateko į nedidelį griovį, suklupo ir nebepajėgė atsikelti.

Po sėkmingos paieškos operacijos VSAT orlaivis netrukus grįžo į bazę Paluknyje.