Prokuratūra pranešė, kad gegužės 24 dienos vakare socialinės darbuotojos aptiktas mažylis buvo sušalęs, ištroškęs ir alkanas, tačiau rimtesnės medikų pagalbos jam neprireikė. Netrukus policijos pareigūnai surado ir į namus parvežė vaiko motiną – 28 metų kupiškėnę.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 163 straipsnį („Piktnaudžiavimas tėvų, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis“). Ikiteisminį tyrimą atlieka Kupiškio rajono policijos komisariato tyrėjai, tyrimui vadovauja Panevėžio apylinkės prokuratūros prokurorė Virginija Kliaugienė.

Kaip pranešė LNK žinios, jauna kupiškėnė vos pusantrų metų berniuką dviem paroms užrakino vieną namuose, kad kaimynai negirdėtų jo verksmo - paleido garsiai muziką, o pati išvažiavo į kaimą pas naują draugą. Po dviejų parų išvaduotas vaikas buvo ištroškęs, išalkęs, susižalojęs ir užsiverkęs. Kad kažkas negerai, kaimynai suprato iš nudraskytų užuolaidų. Du vaikus turinti motina jau ne kartą bausta, o šįkart tapo įtariamąja.

Baudžiamasis kodeksas tiems, kurie piktnaudžiavo tėvo, motinos, globėjo ar rūpintojo arba kitų teisėtų vaiko atstovų teisėmis ar pareigomis, fiziškai ar psichiškai gniuždydamas vaiką, palikdamas jį ilgą laiką be priežiūros ar panašiai žiauriai elgdamasis su vaiku, numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki penkerių metų.