Sostinės pareigūnai, gavę informaciją apie tam tikroje vietoje organizuojamas nelegalias lenktynes, ėmėsi atitinkamų veiksmų ‒ užfiksuoti ir nustatyti tokių renginių organizatorius ir jose dalyvaujančius asmenis.

Priemonės metu už įvairius kelių eismo taisyklių pažeidimus vietoje buvo surašyti 9 administracinio nusižengimo protokolai. Taip pat pradėtos 5 administracinio nusižengimo teisenos dėl Administracinių nusižengimų kodekso 420 straipsnio, kuriame numatyta atsakomybė už chuliganišką vairavimą, t. y. pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui keliantį Kelių eismo taisyklių pažeidimą dėl chuliganiškų paskatų arba vairavimą neteisėtai organizuotose transporto priemonių lenktynėse, pažeidimą bei 1 administracinio nusižengimo teisena dėl galimo Susirinkimų įstatymo pažeidimo. Vairuotojams gresia teisės vairuoti atėmimas ir didelės baudos, praneša sostinės policija.

Tai jau ne pirmas bandymas rengti nelegalias lenktynes miestų gatvėse, fiksuojamas pastaruoju metu. Pareigūnai atkreipia dėmesį, kad į tokius pažeidimus bus reaguojama labai principingai, o tokių lenktynių dalyviams ir organizatoriams bus taikoma griežčiausia atsakomybė.