Pranešimas gautas 9.10 val. Atvykę policijos patruliai pamatė, kad antkapis, kurio dalis yra iš smėlio, išmindžiotas, sulaužytos ir išmėtytos žvakės, antkapis apspjautas.

Vilniaus policija tą pačią dieną pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kapo išniekinimo. Tas, kas atliko vandališkus veiksmus kapinėse ar kitoje viešosios pagarbos vietoje arba dėl rasinių, nacionalinių ar religinių motyvų išniekino kapą ar kitą viešosios pagarbos vietą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Savaitgalį patruliams nurodyta tikrinti turgavietes – ar žmonės laikosi privalomo apsauginių kaukių dėvėjimo (viešose vietose jau galima būti ir be kaukių, tačiau jos privalomos turgavietėse, viešojo transporto stotelėse ir t.t.). Ekipažas, su kuriuo šeštadienį dirbo DELFI žurnalistas, tikrino Halės turgų. Paaiškėjo, kad dauguma ir prekeivių, ir pirkėjų, laikosi karantino taisyklių. Kai kurie kaukes nešiojo pasikabinę ant kaklo, bet įspėti pareigūnų iškart jas užsidėjo ant veido.

Pastaruoju metu, policijos duomenimis, ženkliai padaugėjo vagysčių iš parduotuvių. Šeštadienį Vilniuje parduotuvių apsaugininkai sučiupo nemažai vagių – policija gaudavo vis naujus pranešimus apie sulaikytuosius. Pavyzdžiui, Kedrų g. esančioje parduotuvėje „Rimi Mylia“ įkliuvo jau 103 kartus už smulkias vagystes ir važinėjimą viešuoju transportu be bilieto baustas jaunas vyras. Šįkart jis bandė pavogti alaus už 8 eurus. Už tai jam skirta 300 eurų bauda. Bet dėl baudos jis nesigraužė – juk vis tiek baudų, kurių turi sukaupęs jau per 20 tūkst. eurų, jis nemoka, o turto, kurį galėtų atimti antstoliai, neturi.

Beje, jam dar toli iki rekordininkų. Pasak patrulių, Vilniuje yra smulkus vagis (vagiantis tiek, kad žala nesiektų ribos, nuo kurios prasideda baudžiamoji atsakomybė), kuris baustas jau per 500 kartų.

Tiesa, policija iš parduotuvių gauna pranešimų ne tik apie vagis. Šeštadienį pranešta, kad Šaltkalvių g. esančioje „Maximoje“ sulaikytas asmuo, kuris šlapinosi parduotuvėje.

Įkliuvo ir daug girtų vairuotojų. Vieni įkliuvo, nes sukėlė įtarimų patruliams, o apie kitus pranešė budrūs piliečiai. Pavyzdžiui, šeštadienio popietę pareigūnai gavo pranešimą, kad iš užeigos, esančios šalia Saulėtekio, mikroautobusu „Ford Transit“ išvažiavo akivaizdžiai girtas vairuotojas.

Patruliai jį sustabdė Saulėtekio al. Alkotesteriu vairuotojui nustatytas 2,03 prom. girtumas. Kai girtumas viršija pusantros promilės, būtina po 15-20 min. tikrinti dar kartą. Bet antrą kartą vyras pūsti į alkotesterį nepanoro. Tačiau tai jo padėties nepakeitė – automobilis išvežtas į sulaikytų transporto priemonių aikštelę, o vairuotojas į policiją, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

15.55 val. gautas pranešimas apie avariją Vilniaus apskrityje, Šalčininkų r., kelyje A15, netoli Jašiūnų.

Važiuojant nuo Vilniaus, automobilio „Ford Galaxy“ vairuotojas ketino sukti į kairę. Už jo važiavęs sunkvežimis sustojo, o už jo važiavusio „Audi“ vairuotojas nusprendė lenkti. Ir susidūrė su besukančiu „Ford“.

Po susidūrimo „Audi“ nulėkė nuo kelio, bet abu automobilyje vaikinai liko sveiki. O „Ford“ vairuotojas išvežtas į ligoninę.

Šeštadienio pavakarę patruliams buvo pranešta, kad autobusų stotyje vyras ir moteris kabinėjasi prie žmonių. Atvykus, porelė jau buvo dingusi. Stoties apsaugininkas dar papasakojo apie ką tik vykusį incidentą, kai moteris labai triukšmingai reikalavo, kad būtų autobusu nemokamai nuvežta į Panevėžį. Bet ir ta triukšmadarė jau buvo pasišalinusi.

Einant tarnybinio automobilio link, patruliai prasilenkė su vyru, kuris, pamatęs policininkus, paspartino žingsnį. Tuo pačiu metu netoliese buvęs kitas vyras ėmė rodyti ženklus: pirštais trynė nosį (suprask, uosto) ir rodė į žingsnį paspartinusį asmenį. Pastarasis ėmė bėgti. Patruliai reagavo akimirksniu: vienas sprunkantį vyrą nusivijo bėgte, kitas šoko į automobilį.

Autobusų stoties perone įtartinas asmuo buvo sulaikytas. Paklaustas, ar turi draudžiamų daiktų, narkotikų, atsakė: „Gal ir turiu, nežinau“. Greitai jis nustojo maivytis ir ištraukė iš kišenės cigarečių pakelį, kuriame buvo trys maišeliai su baltais milteliais. Pasak sulaikytojo, tai amfetaminas, kurį jis savaitgaliui nusipirko tabore.

Taboras jau baigiamas griauti, vargu ar narkotikus jis pirko ten. Bet tai aiškinsis tyrėjai. Sulaikytasis daug keikėsi ir sakė, kad karantino metu sunku gauti kokybiškų kvaišalų.

Maždaug 17.20 val. gautas pranešimas, kad bute Gėlių g. peiliu sužalotas vyras (jis ir skambino pagalbos tarnyboms). Pasak pranešėjo, jie gėrė dviese, susipyko ir sugėrovas jam įpjovė šoną.

Netrukus patruliai gretimoje Sodų g. pastebėjo ant žemės gulintį vyrą kruvina galva – jis sumuštas, įpjauta ausis. Paaiškėjo, kad tai pranešėjo iš Gėlių g. sugėrovas.