Panevėžio apygardos teismas šią savaitę paskelbė nuosprendį 50-mečiui E. K. ir 43 metų J. V. Jie pripažinti kaltais dėl neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabandos į Lietuvą veikiant organizuotoje grupėje.

2018 metų rugsėjo viduryje Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, turėdami žvalgybinės informacijos, miške netoli Panevėžio sulaikė E. K. ir J. V. Jie iš visureigyje „Nissan Juke“ įrengtos slaptavietės išiminėjo paketus su narkotine medžiaga. Vėliau ekspertai nustatė, kad tai – 23,910 kg antžeminių kanapių dalių.

Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad šias narkotines medžiagas kelios dienos iki sulaikymo E. K. kontrabanda įvežė į Lietuvą. Specialiai tam tikslui buvo nupirktas apynaujis visureigis, jo dugne įrengta slėptuvė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavusio ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusio Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiojo prokuroro Sauliaus Daunoravičiaus teigimu, teisiamieji buvo kruopščiai suplanavę savo veiksmus, pasiskirstę vaidmenimis, laikėsi konspiracijos. „Tačiau Panevėžio kriminalistų jiems pergudrauti nepavyko, šie panevėžiečiai buvo sulaikyti su labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu“, – sakė prokuroras.

Panevėžio apygardos teismas gegužės 12 dieną abu teisiamuosius pripažino kaltais ir skyrė po 11 metų laisvės atėmimo. Taip pat konfiskuotas nusikaltimo įrankis – narkotikų slėptuve ant ratų paverstas visureigis.