Šilutiškis Mantas Mirauskas (g. 1977 m.) įtariamas subūręs gaują, kurios nariai, vykdydami jo nurodymus, įkalino žmogų, jį mušė, apiplėšė bei prievartavo jo turtą.

M.Mirauskas su broliais Andriumi (g. 1978 m.) ir Ramūnu (g. 1968 m.) Jakštais, Vaidu Jurkšu (g. 1977 m.) bei Arūnu Senkumi (g. 1970 m.) 2005 metų sausio 12 d. apgaule įviliojo nukentėjusįjį D.A. į Šilutėje esančios bendrovės "Velka" teritoriją, kurioje neva ketino pirkti iš jo automobilį.

Tačiau čia užpuolikai vyriškį sumušė, jėga įsodino į mikroautobusą ir, nuvežę į Meišlaukių kaime esančia atokią sodybą, įkalino. Tuo metu D.A. parduodamas automobilis "VW Passat" buvo nuvairuotas į Kauną.

Sodyboje vyriškis buvo laikomas parą, jis buvo mušamas, iš jo už laisvę bei automobilio atgavimą reikalauta 10 tūkst. eurų. Sausio 13 dieną žmogus buvo išlaisvintas.

Išlaisvinimo operacijoje dalyvavo Lietuvos kriminalinės policijos biuro, Šilutės policijos komisariato organizuotų nusikaltimų tyrimo skyriaus bei Antiteroristinių operacijų rinktinės "Aro" pareigūnai. Jie ir sulaikė visus gaujos narius.

A.Senkui dar pateikti įtarimai ir dėl neteisėto šaunamojo ginklo bei šaudmenų laikymo. Pas jį aptiktas ginklas, iš kurio vienoje Šilutės kavinių prieš metus buvo peršauti du žmonės.

Klaipėdos apygardos prokuratūra ketvirtadienį pranešė, kad ši byla artimiausiu metu bus nagrinėjama Klaipėdos apygardos teisme.