Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos pirmininkas Vytautas Lamauskas vakar kreipėsi į Generalinę prokuratūrą.Generaliniam prokurorui Algimantui Valantinui bei teisingumo ministrui Gintautui Bužinskui išsiųstame rašte prašoma pradėti ikiteisminį tyrimą dėl pareigūnų įgaliojimų viršijimo Vilniaus 2-uosiuose pataisos namuose. Pareiškėjai taip pat įžvelgė mėginimų "įbauginti profesinės sąjungos atstovą, pakenkti teisėtai profesinės sąjungos veiklai".

Pranešimą, kad Paukštė tapo pataisos namų profsąjungos lyderiu, įkalinimo įstaigos vadovybė gavo lapkričio 25-ąją. Tos pačios dienos vakare Paukštei buvo atlikta asmens krata.

"Pataisos namuose dirbu 15 metų, nė karto nepasitaikė, kad mane tikrintų beveik nuogai išrengdami, - vakar LŽ pasakojo Paukštė. - Niekas nepaaiškino kodėl, ko ieško, už ką".

Pasak pareigūno, prieš jį užėjusių kolegų apžiūra trukdavo vos penketą minučių, o jo - gerą pusvalandį. "Ir man anksčiau pasitaikydavo, kad apžiūrėdavo daiktus, drabužius, tačiau nekratydavo. Šįkart su manimi elgėsi taip, kaip pats elgčiausi su narkotikų laikymu įtariamu nuteistuoju!" - tvirtino Paukštė.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"