Ketvirtadienį priešpiet, apie 11 val., Kauno rajone, Zapyškių seniūnijoje esančiuose miškuose, pareigūnai rado naminei degtinei gaminti skirtas aparato dalis ir įvairias talpyklas. Jose buvo skystis, manoma, jog raugas, skirtas naminės degtinės gamybai.

Miškas, kuriame buvo aptikti visi šie radiniai, priklauso 75 metų Kauno rajono gyventojai. Kauno rajono policijos komisariato pareigūnai aiškinasi aplinkybes ir atlieka tolimesnius tyrimo veiksmus.

Dėl šio įvykio Kauno apskr. VPK pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d. dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo. Asmeniui įvykdžiusiam šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.