Vilniaus policija Delfi informavo, kad 19.12 val. buvo gautas pranešimas apie sprogimą Minsko pl., prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje.

Pranešėja pareigūnams pasakojo, kad jos automobilis „Nissan“ buvo apgadintas incidento metu. Pirminiais duomenimis, prie BMW automobilio (kuris stovėjo šalia pranešėjos transporto priemonės) privažiavo kitas BMW automobilis, iš kurio buvo išmestas įtartinas daiktas. Pasirodo, kad tai galimai petarda, o ji užkritus ant šalia pranešėjos automobilio stovėjusio BMW galingai sprogo.

Policija teigia, kad sprogimo metu dužo BMW automobilio langai, buvo apgadintas ir pranešėjos automobilis. Pirminiais duomenimis, abu incidento dalyviai iš karto po sprogimo pasišalino.

Vilniaus policijos atstovė spaudai papasakojo, kad netoliese buvo rastas apgadintas BMW automobilis, prie jo dirbo „Aro“ kovotojai, buvo įvestas planas „Skydas“.

Į vidų įmėtė petardą

Iš pradžių pareigūnai buvo informuoti, kad sprogstamasis daiktas buvo užmestas ant BMW automobilio, visgi vėliau paaiškėjo, kad galimai labai galinga petarda buvo įmesta į automobilio vidų.

Sprogimo metu BMW priekinis stiklas nuskrido apie 10 metrų, išdužo šoniniai stiklai ir deformavosi pati transporto priemonė.

Paslėpė BMW

Visai netoli įvykio vietos pareigūnai rado paslėptą BMW automobilį, į kurio vidų buvo įmestas sprogstamasis daiktas.

Liepkalnio g. gatvėje esančiame garažų masyve BMW buvo paslėptas giliau įvažiavus į aptvertą teritoriją. Automobilį bandyta paslėpti tarp kitų transporto priemonių, kurių garažų masyve yra daug.

Pareigūnai atvykus žurnalistams aptvėrė teritoriją, buvo galima pastebėti, kad „Aro“ kovotojai BMW nuodugniai apžiūrėjo.

Šiuo metu prie apgadinto automobilio dirba policijos ekspertai.