Š. m. vasario 13 d. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos patalpose buvo rastas įrenginys informacijai rinkti. Kovo mėn. Šalčininkų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto specialios technikos įrengimo ar panaudojimo informacijai rinkti (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 295 str.), praneša Vilniaus apskrities policija.

„Blakę“ darbinėse patalpose aptiko patys ugniagesiai. Jiems iškart kilo įtarimų, kad jų pokalbių klausosi vadovai arba kuri nors iš specialiųjų tarnybų. Bet paskui paaiškėjo, kad pokalbių klausėsi jų kolega, ugniagesys gelbėtojas, kuris, atradus pasiklausymo įrenginį, irgi stebėjosi, kas čia galėjo taip padaryti.

Po intensyvaus ir kruopštaus policijos pareigūnų darbo, įtariant šios nusikalstamos veikos padarymu, gegužės 5 d. Šalčininkų r. policijos pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė Šalčininkų priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesį gelbėtoją.

Manoma, kad pokalbių jis klausėsi kelis mėnesius. Pareigūnų klausiamas, kodėl darbovietėje įtaisė pasiklausymo įrenginį, paaiškino, kad „dėl smalsumo“.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros 6-ojo skyriaus prokurorai.