Pavogė brangią įrangą

Penktadienį apie 8 val. pastebėta, kad Kėdainių rajono Truskavos seniūnijos Okainių kaime iš angaro pavogti trys savaeigių purkštuvų valdymo pultai.

Po keliolikos minučių gautas pranešimas apie vagystę gretimame rajone. 8.22 val. policijai pranešta, kad Panevėžio rajono Ramygalos seniūnijoje iš keturių traktorių pavogtos GPS navigacinės sistemos.

Praėjus vos kelioms minutėms, 8.45 val., gautas pranešimas apie vagystę kitoje Panevėžio rajono Vadoklių seniūnijoje. Čia irgi iš trijų traktorių pavogtos dvi GPS navigacinės sistemos ir viena antena.

Nuostoliai dideli

Ūkininkams padaryti nuostoliai, kaip praneša Panevėžio ir Kauno apskrities policija, dar tikslinami. Tačiau ir dabar aišku, kad jie sieks ne vieną tūkstantį eurų.

Dėl įvykių Panevėžio ir Kauno apskričių policijos komisariatuose pradėti ikiteisminiai tyrimai. Įtariama, kad tai tų pačių vagių darbas.

„Rinkos aikštės“ duomenimis, tiek pareigūnai, tiek ūkininkai mano, kad brangias įrangas vagia tikrai ne vietiniai, mat kaimo žmonės net neturėtų kur tokių dalykų panaudoti ar realizuoti.

Pareigūnai įtaria, kad vagys dirba pagal išankstinius užsakymus ir vagia tokias sistemas, kurios jiems yra reikalingos ir kurias galima realizuoti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio juodosiose rinkose.

Tokios vagystės vykdomos visoje Lietuvoje. Dažniausiai navigacijos ir kitos brangios sistemos vagiamos po darbo valandų arba naktį, kai būna pastatytos ūkininkų angaruose, laukuose ar kitose atvirose teritorijose.

Spėjama, kad vagys brangias kombainų detales nusižiūri iš anksto ir nusikaltimą kruopščiai planuoja.