Tyrimo metu nustatyta korupcinio pobūdžio nusikalstama schema, kurios metu A. P., būdamas valstybės tarnautojui prilygintas asmuo – UAB „Marijampolės techninės apžiūros centras“ kontrolierius, pažeisdamas nustatytą tvarką, neteisėtai, techniškai netvarkingoms transporto priemonėms išduodavo techninės apžiūros galiojimą patvirtinančius leidimus, praneša Marijampolės apskrities policija.

Įtariamasis A. P. buvo sulaikytas 48 valandoms ir uždarytas į Marijampolės areštinę. Tyrimo metu pas įtariamąjį A. P. darbo vietoje bei gyvenamosiose patalpose buvo atliktos kratos. Namuose buvo rasta ir paimta didelė grynųjų pinigų suma.

Vykstant tyrimui A. P. yra nušalintas nuo pareigų Marijampolės techninės apžiūros centre. Įtariamajam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

A. P. yra du kartus baustas administracine tvarka: 2016 m. ir 2020 m. už motorinių transporto priemonių ir jų priekabų privalomos techninės apžiūros atlikimo pažeidimus bei vieną kartą jam yra atliktas tarnybinis patikrinimas bei skirta nuobauda – papeikimas.

Minėtame ikiteisminiame tyrime yra dar trys įtariamieji, kurie nėra valstybės tarnautojai ar jiems prilyginti asmenys. Ikiteisminiame tyrime įtariamųjų ratas gali plėstis.

Ikiteisminį tyrimą kuruoja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.