Pasak Klaipėdos apskrities policijos atstovės Andromedos Grauslienės, pareigūnų ekipažas autostradoje formino eismo įvykį.

Tarnybinis automobilis stovėjo su įjungtais švyturėliais ir avariniais šviesos signalais. Nepaisant to į policijos mašinos galą rėžėsi „VW Passat CC“. Smūgis buvo labai stiprus: iš tarnybinio automobilio galinės dalies neliko nieko, sumaitota mašina buvo nublokšta į skiriamąją juostą. Jei ne atitvaras, policijos mašina ko gero būtų atsidūrusi priešingos krypties eismo juostose ir pasekmės būtų buvę dar baisesnės.

„VW Passat CC“ po susidūrimo su policijos „Škoda Octavia“, dar trenkėsi į dešiniajame kelkraštyje stovėjusį automobilį „Peugeot Partner“, kuriame sėdėjo vairuotojas (gim. 1991 m.).

Avarijos metu policininkų automobilyje nebuvo. Nenukentėjo ir „Peugeot“ vairuotojas. Tačiau sužalotas „VW Passat CC“ vairuotojas (gim. 1983 m.) ir keleivės. Greitosios pagalbos automobiliais jie išvežti į ligoninę.

„VW Passat CC“ vairuotojas ir viena keleivė (gim. 1981 m.) gydomi ambulatoriškai, o kartu važiavusi mergaitė (gim. 2008 m.) paguldyta į ligoninę.