Pasak MKT, iš viso per pirmuosius tris šių metų mėnesius buvo sulaikyti 5 mln. 875 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių. Pernai šiuo laikotarpiu buvo sulaikyta maždaug 1 mln. 940 tūkst. pakelių.

Šiemet sulaikytų dažniausiai baltarusiškų kontrabandinių rūkalų vertė kartu su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 20 mln. eurų.

Maždaug 38 procentai kontrabandinių krovinių buvo sulaikyti prie sienos su Baltarusija. Dar apie trečdalis visų krovinių buvo sulaikyti šalies viduje.

MKT duomenimis, daugėja itin dideliais kiekiais įvežamos kontrabandos. Kovo 19 dieną Marijampolės apskrityje sulaikius du krovininius vilkikus, juose aptikta rekordinė – 2 520 dėžių – cigarečių kontrabanda, kurios vertė gali siekti iki 4,6 mln. eurų.

Anot muitininkų, šiemet beveik penkis kartus padidėjo kontrabanda gabenamų mėtinių cigarečių kiekis. Taip pat aptinkama ir daugiau kaitinamojo tabakų gaminių.

Iš viso iki kovo pabaigos muitinėje buvo pradėti 104 ikiteisminiai tyrimai dėl cigarečių kontrabandos, tai yra beveik dvigubai daugiau nei pernai per tą patį laikotarpį.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)