Jis buvo nuteistas pagal Baudžiamojo kodekso 214 str. 1 d. (Netikros elektroninės mokėjimo priemonės gaminimas, tikros elektroninės mokėjimo priemonės klastojimas ar neteisėtas disponavimas elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis), 215 str. 1 d. (Neteisėtas elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimas) ir 182 str. 1 d. (sukčiavimas).

Papildyta. Kalėjimų departamentas antradienį pateikė daugiau duomenų apie šį įvykį.

Balandžio 13 d., 23.49 val., Vilniaus pataisos namuose (Sniego g. 2) atliekamo nuteistųjų patikrinimo metu, buvo nustatyta, kad iš gyvenamojo korpuso, kuriame yra laikomi asmenys, turintys teisę išvykti be sargybos ar palydos, tačiau nustatytu laiku privalantys būti įstaigoje, galimai per langą pabėgo nuteistasis, gim. 1994 m.

Nedelsiant pataisos pareigūnai, bendradarbiaudami su policija, pradėjo nuteistojo paiešką. Beveik po pusvalandžio nuo pabėgimo, apie 0.30 val., mieste nuteistąjį sulaikė policijos pareigūnai. Jis grąžintas į pataisos namus ir izoliuotas. Nuteistasis, kurio bausmės pradžia – 2017 m., o pabaiga - 2022 metais, praras teisę išvykti be sargybos ar palydos ir bus grąžintas bausmę atlikinėti į pataisos namus įprastine tvarka.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 241 straipsnio 1 dalį (Kalinio pabėgimas). Vilniaus pataisos namai taip pat pradėjo tarnybinį patikrinimą.