Ketvirtadienį VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimu pastebėjo įtartinus pėdsakus, vedusius link valstybės sienos. Įtarta, kad šioje vietoje į Lietuvą iš Baltarusijos galėjo būti gabenamas neteisėtas krovinys. Apylinkes ėmėsi tikrinti pasieniečių patruliai bei kinologas su tarnybine belgų avigane Mona (dešiniojoje nuotraukoje).

Tarnybinis šuo nesunkiai užuodė pėdsakus ir miškingomis vietomis paieškos grupę vedė maždaug 3 kilometrus, tačiau pavargo. Paiešką pasieniečiai pratęsė pasitelkę kitą kinologą ir jo tarnybinį šunį vokiečių aviganį Malu.

Dar 4 kilometrus sekęs keturkojis VSAT pareigūnus atvedė prie eglišakių krūvos, po kuria buvo paslėptos 8 polietileno plėvele apvyniotos dėžės.

Nuspręsta čia surengti pasalą, kuri, kaip paaiškėjo netrukus, buvo sėkminga. Jau po kelių valandų netoli radinio tūnoję Druskininkų užkardos pasieniečiai pastebėjo artėjantį vyrą. Šis, nieko neįtardamas, nuklojo eglišakes, čiupo ryšulius ir ėmė juos nešti mišku į Lietuvos gilumą.

Nešiką VSAT pareigūnai sučiupo su įkalčiais. Paaiškėjo, kad jis – 40 metų Druskininkų gyventojas. Ryšuliuose rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Superslim“, paženklintų baltarusiškais akcizo mokesčio ženklais.

Vyras gerai žinomas pasieniečiams. Sausį jis gabeno 1000 pakelių rūkalų ir buvo sulaikytas kaimyninės Kabelių užkardos pasieniečių.

Druskininkų pasieniečiai dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vyrui pradėjo administracinę teiseną. Jam gresia bauda nuo 5200 iki 6000 eurų.

VSAT pareigūnai rūkalų nešikui įteikė šaukimą atvykti į Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmus, kur bus nagrinėjama ši byla. Po apklausos jis paleistas. Cigaretės saugomos Druskininkų pasienio užkardoje.