Į Panevėžio rajone esantį kaimą greitosios pagalbos medikai ir policija skubėjo vasario 8-ąją, šiek tiek po vidurdienio. Į Bendrąjį pagalbos centrą paskambino ir pagalbą išsikvietė pats nukentėjusysis. Jis pranešė, kad peiliu jį sužalojo kartu gyvenantis vyresnysis brolis, 47 metų K. J. Vyrui buvo padarytos dvi žaizdos peiliu, pažeidusios vidaus organus. Įtariamajam iškart po įvykio buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,68 prom.), praneša Generalinė prokuratūra.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o tyrimui vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė.

Prokurorės S. Povilonienės teigimu, ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad kartu gyvenantys broliai ir anksčiau tarpusavyje konfliktuodavo, tačiau šį kartą jų ginčas vos nesibaigė tragiškai. „Akivaizdu, kad dėl skaudžių konflikto pasekmių kaltas ir alkoholis“, – sakė prokurorė.

Baudžiamasis kodeksas už sunkų savo šeimos nario sveikatos sutrikdymą numato laisvės atėmimą nuo 2 iki 12 metų. Byla perduota nagrinėti Panevėžio apygardos teismui.