MKT pranešė, kad balandžio 3 d., apie 19 val. vakaro į Šalčininkų kelio postą vilkiku „Iveco“ atvažiavęs Lenkijos pilietis M. W. muitinės pareigūnams sakėsi tuščiomis grįžtantis iš Baltarusijos ir Rusijos, kur gabeno krovinį.

Tačiau rentgenologams patikrinus „Iveco“ rentgeno kontrolės sistema, kilo įtarimų, jog puspriekabėje gali būti įrengta slėptuvė. Įtarimai netrukus pasitvirtino: priekinėje puspriekabės dalyje aptikta „klasikinė“ slėptuvė – papildomai įrengta imitacinė sienelė, už kurios rasta 10 560 pakelių baltarusiškų cigarečių „NZ“. Bendra nelegalių rūkalų vertė su privalomais sumokėti mokesčiais – daugiau nei 36 tūkst. eurų.

Vilkiko vairuotojas graužėsi susigundęs lengvu uždarbiu: manė, kad šiuo sudėtingu metu kertant Lietuvos sieną patikrinimo išvengti lengviau.

M. W. buvo sulaikytas dviem paroms, o MKT Vilniaus skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kontrabandos, kuriam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūra. Vėliau M. W. buvo paleistas, skyrus kardomąsias priemones: užstatą, dokumentų paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)