Skubios pagalbos tarnyboms buvo pranešta, kad automobilis atsitrenkė į namą, vairuotojas prispaustas.

Atvykus ugniagesiams gelbėtojams, sumaitotas visureigis buvo įsirėžęs į namą. Keleivis (gim. 1991 m.) buvo pats išlipęs iš automobilio, bet toli nenuėjęs – gulėjo ant žemės maždaug 20 metrų nuo mašinos. Vairuotojas (gim. 1993 m.) buvo iškritęs pro priekinį langą ir gulėjo ant variklio dangčio, jo kojos buvo prispaustos.

Ugniagesiai gelbėtojai žmogų išlaisvino, uždėjo kaklo įtvarą ir padėjo medikams nunešti jį į greitosios pagalbos automobilį.

Namo gyventojai pasakojo, kad smūgis į pastatą buvo labai stiprus, pirma mintis buvo, kad prasidėjo žemės drebėjimas. Iš spintų ir lentynų iškrito daiktai, persikreipė namo konstrukcija – neatsidaro durys, langai.

Pasak gyventojų, sudaužytame visureigyje buvo daug statybinių įrankių. Automobiliu važiavo, neoficialiais duomenimis, Grigiškių gyventojai.

Netoli sankryžos esančio namo gyventojai pasakojo, kad prieš Kalėdas į jų tvorą buvo įlėkęs automobilis, po Kalėdų – dar vienas. Bet namo jie nepasiekė.

Vilniaus apskrities policijos duomenimis, abu avarijos dalyviai paguldyti į ligoninės Ortopedijos skyrių. Medikams duotas nurodymas paimti vairuotojo kraujo tyrimui dėl girtumo.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisyklių pažeidimo, kai dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata. Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Jei pasitvirtins įtarimas, kad vairuotojas buvo neblaivus, tyrimas bus perkvalifikuotas. Tokiu atveju vairuotojo laukia gerokai griežtesnė bausmė. Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas neblaivus ar apsvaigęs nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata arba nukentėjusiam asmeniui padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

O jei bus nustatyta, kad girtas vairuotojas kito žmogaus sveikatą sutrikdė sunkiai, jam grės laisvės atėmimas iki šešerių metų.