Policija pranešė, kad antradienį 19 val. 49 min. buvo gautas pranešimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo Jurbarke, Dariaus ir Girėno g. esančiame pastate.

Pirminiais duomenimis, įvykio vietoje vyras vartojo necenzūrinius žodžius, pradėjo demonstratyviai kosėti ir spjovė į pareigūnų pusę.

Asmeniui bandant pasišalinti iš įvykio vietos, policija panaudojo kovinių imtynių veiksmus ir patalpino asmenį į sulaikymo kamerą automobilyje.

Nustatyta, kad tai Šakių r. sav., Kidulių sen., Mozuriškių k. gyventojas (gim. 1980 m.), kuriam nustatytas 1,49 prom. girtumas.

Kadangi asmuo teigė, kad yra užsikrėtęs COVID-19, buvo iškviesta greitoji med. pagalba. Vyras sulaikytas.

Iškviesti medikai įtariamajam jokių COVID-19 požymių nenustatė. Vyras buvo sulaikytas, jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas net pagal du Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso straipsnius: 284 str. (Viešosios tvarkos pažeidimas) ir 145 str. (Grasinimas nužudyti ar smarkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas).

Naktį praleidęs areštinėje ir išsiblaivęs, šiandien įtariamasis jau pripažino savo kaltę bei gailėjosi dėl tokio savo poelgio. Baudžiamoji byla baigta supaprastinto proceso tvarka, mažiau nei per parą asmeniui paskirta 6 mėnesių laisvės apribojimo bausmė.

Policija prašo visuomenės elgtis atsakingai, nesiteisinti pandemija, neapsimetinėti, kad serga COVID-19, nes tai tikrai nepadės išvengti atsakomybės, o dažnu atveju ją net pasunkins. Visais panašiais atvejais bus principingai reaguojama ir imamasi visų teisės aktais leidžiamų priemonių, siekiant apsaugoti policijos pareigūnus ir pažaboti tokius neatsakingus asmenis.