Teismas informavo, kad 2018 m. spalio 21 d., apie 15.20 val., Mažeikių rajone, kelyje Bugeniai–Pikeliai policijos pareigūnai sustabdė D. L. vairuojamą automobilį „Audi A3“. Vyras buvo be vairuotojo pažymėjimo, neblaivus, jam nustatytas girtumas – 2,46 promilės.

Apžiūrėję automobilį, Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai ant galinės sėdynės rado ir paėmė 6 mm kalibro revolverį „Alfa“. O vėliau per kratą D. L. namuose buvo rastas 31 vienetas 6 mm kalibro sportinių šovinių.

Ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme D. L. savo kaltės neneigė. Vyras prisipažino, kad 100 vienetų šovinių 2018 metų vasarą nusipirko internetinėje parduotuvėje Čekijos Respublikoje už 27 eurus, juos jam į namus pristatė kurjeris. Neneigė jis ir to, kad neteisėtai įgijo ir laikė namuose revolverį „Alfa“, kuris anksčiau priklausė jo tėvui. Po tėvo mirties 2015 m. D. L. ginklą rado stalčiuje ir jį pasiėmė. Ginklo vyras neįregistravo, nesikreipė dėl leidimo laikyti jį, nes nežinojo, kad reikia.

Teisme D. L. sakė, kad šovinius pirko norėdamas tiesiog pašaudyti į taikinius, per tokias pramogas dalį šovinių jau buvo iššaudęs. D. L. taip pat prisipažino, kad „Audi A3“, kurią jis vairavo, priklausė jo motinai, vairavo be teisių, nes niekada jų ir neturėjo.

Kaltinamojo prisipažinimą, nuoširdų galėjimąsi teismas pripažino jo atsakomybę lengvinančia aplinkybe. Skirdamas bausmę teismas taip pat įvertino tai, kad D. L. teisiamas pirmą kartą, administracine tvarka nebaustas, nusikaltimo padarymo metu dirbo, tačiau dėl sunkios ligos dabar nedirba, augina keturis vaikus, trys iš kurių yra mažamečiai.

Tai, kad yra viena D. L. atsakomybę lengvinanti aplinkybė ir nėra jo atsakomybę sunkinančių aplinkybių, kad jis anksčiau neteistas, administracine tvarka nebaustas, veikų padarymo metu dirbo, šiuo metu nedirba dėl sveikatos būklės, charakterizuojamas teigiamai, serga sunkiomis ligomis, augina keturis nepilnamečius vaikus, iš kurių trys yra mažamečiai, o vienas yra neįgalus, nepašalina D. L. padarytų veikų pavojingumo, nesumažina jo kaltės, tačiau, teismo nuomone, sudaro pagrindą švelninti kaltinamojo atsakomybę ir suponuoja išvadą, kad bausmės tikslai kaltinamojo D. L. atžvilgiu gali būti pasiekti ir neskiriant jam įstatyme numatytos ilgalaikės laisvės atėmimo bausmės.

Teismas konstatavo, kad D. L. padarytas nusikaltimas yra įrodytas jo prisipažinimu, liudytojų parodymais bei kita byloje esančia medžiaga. Už padarytą nusikaltimą teismas D. L. skyrė 60 parų arešto bausmę, kurią jis turės atlikti Šiaulių tardymo izoliatoriuje.

Teismo sprendimu D. L. paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – uždrausti naudotis specialia teise vairuoti kelių transporto priemones 2 metus. Taip pat teismo sprendimu konfiskuota automobilio „Audi A3“ vertę atitinkanti pinigų suma – 1 170 eurų ir šaunamasis ginklas „Alfa“, kuris bus perduotas Ginklų fondui.