Pavyzdžiui, vien tik Vilniaus apskrities policija sekmadienį tokių pranešimų gavo 56, o pirmadienį – 67.

Pranešimai įvairiausi: susirūpinę žmonės praneša apie savo artimuosius, kaimynus, veikiančias įstaigas, kurios turėtų būti uždarytos ir kt.

Iš Švedijos grįžęs brolis vaikšto po Ukmergę, girtauja su įvairiais asmenimis. Galiausiai girtas brolis su taksi kažkur išvažiavo ir prapuolė.

Dukra pranešė apie motiną, kuri nesilaiko karantino taisyklių ir eina valyti savo klientų namų.

Meditacijos centras savo patalpose rengia susirinkimus. O po tiltu Vilniuje glėbesčiuojasi jaunimas.

Daug pranešimų gaunama apie atvirose aikštelėse futbolą arba krepšinį žaidžiančius žmones, būrius paauglių, važinėjančių riedlentėmis ištuštėjusiose automobilių aikštelėse prie prekybos centrų. Taip pat pranešinėjama apie kaimynų daromus butų remontus.

Pranešama apie kaimynus, kurie tik vakarykščiai ar prieš kelias dienas grįžo iš užsienio ir turėtų saviizoliuotis, tačiau vos grįžę jau vaikštinėja po miestą.

Gyventojai skambina dėl paslapčiomis klientus priiminėjančių grožio salonų ir sporto klubų. Pranešimas apie vieną Vilniaus senamiestyje esantį sporto klubą itin detalus: žmones įleidžia grupėmis po 10-15 asmenų, vakarais šviesos čia nedega, kad nekiltų įtarimų.

Karantino taisyklių pažeidėjus žmonės pastebi ir socialiniuose tinkluose. Pranešama apie merginą, grįžusią iš Milano, kuri važinėjasi po miestą ir „Instagram“ bei „Facebook“ talpina savo nuotraukas. Kita, ką tik iš Anglijos grįžusi mergina, filmuoja kaip vedžioja šunį ir talpina vaizdo įrašus internete.

Pranešama apie kaimynystėje gyvenančius čigonus, kurie nuolat priiminėja svečius „dideliais kiekiais“. Apie paštininkes be apsaugos priemonių, apie buvusią žmoną, kuri lankosi viešose vietose ir todėl buvęs sutuoktinis bijo jai atiduoti vaiką ir t.t.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja sako, kad pareigūnai į daugumą tokių pranešimų reaguoja nuotoliniu būdu – nurodytiems asmenims skambina ir įspėja. O kai kuriais atvejais policininkai vyksta aiškintis į vietą: pvz., antradienio popietę Vilniaus patruliai važiavo į Valakampius – buvo gautas pranešimas, kad ten esančioje aikštelėje sportuoti susirenka 40-80 žmonių.