Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja Delfi informavo, kad kovo 13 dieną buvo gautas pranešimas, jog be žinios dingo nepilnametė, pradedama asmens paieška.

Vos po kelių dienų, kovo 15 d., Vilniuje, žydų kapinėse, buvo rastas nužudytos nepilnametės, gimusios 2005 m., kūnas. Paaiškėjo, kad tai ieškotos kaip dingusios paauglės kūnas.

Kaip paaiškėjo, įtariamasis buvo sulaikytas ne iš karto, visgi pareigūnų kruopštaus darbo dėka žiaurų nusikaltimą padaręs 16-metis yra sulaikytas. Kratos jo gyvenamojoje vietoje metu rasti daiktai, turintys įrodomosios reikšmės, bei nusikaltimo padarymo įkalčiai.

Šiuo metu yra atliekamas ikiteisminis tyrimas, buvo nuspręsta apie tai viešai neskelbti, nes to prašė nužudytosios artimieji.

Daugiau informacijos apie šį įvykį policija neteikia. Ketvirtadienį pareigūnai paaiškino, jog informacija dėl nepilnametės nužudymo viešai nebuvo skelbta, kad šio nusikaltimo padarymu įtariamas asmuo nespėtų sunaikinti tyrimui reikšmingų įkalčių ir nepasislėptų nuo teisėsaugos. Be to, ieškant įtariamojo, buvo sulaikyti du teisėsaugos ieškomi asmenys.

„Informuojame, kad įtariamasis buvo sulaikytas kovo 15 dieną, vakare. Kovo 17 dieną 16-mečiui įtariamajam teismas skyrė kardomąją priemonę – suėmimą dviem mėnesiams“, – BNS ketvirtadienį informavo Generalinės prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Paaugliui pareikšti įtarimai dėl nužudymo.

„Apklausiamas pas ikiteisminio tyrimo teisėją, įtariamasis savo kaltę pripažino“, – sakė G. Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Prokuratūros duomenimis, įtariamasis su nusikaltimo auka buvo pažįstamas apie pusę metų.