Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja „Delfi“ informavo, kad kovo 14 d. Vilniaus apskrityje buvo gauti 5 pranešimai dėl įmonių, kurios galimai nesilaikė numatytos tvarkos dėl darbo laiko apribojimo, o kovo 15 d. gauti 4 tokio pobūdžio pranešimai.

Įstaigos turėjo pasiteisinimų

Kaip informavo policijos atstovė spaudai, pranešimai apie pažeidimus buvo gaunami vos pusvalandžiui praėjus nuo 22 val., žmonės į pažeidimus reagavo tiesiog žaibiškai.

Pirminiais duomenimis, buvo pranešta, kad Šalčininkų rajone baras dirba ilgiau nei turėtų ir jame galimai darbuojasi nepilnamečiai asmenys. Į įvykio vietą atvykę pareigūnai išgirdo pasiaiškinimą, kad nepilnamečiai asmenys (gim. 2001 m. ir 2004 m.) yra oficialiai įdarbinti, o baras nebedirba, tik vyksta tvarkymo darbai.

Taip pat Vilniaus mieste, Kalvarijų gatvėje, žmonės pastebėjo tebedirbantį restoraną. Savininkas taip pat teisinosi, kad vyksta tvarkymasis po darbo.

Atstovė spaudai papasakojo, kad buvo gautas pranešimas ir apie Šermukšnio gatvėje dirbantį barą, šio savininkai aiškino, kad vyko banketas ir žmonės susirenka maistą.

Be viso to žmonės reagavo ir į barų bei klubų socialiniuose tinkluose paviešintą informaciją. Piliečiai policiją informavo, kad viena ar kita įstaiga paskelbė informaciją, jog dirbs kaip anksčiau, nes koronavirusas jiems nebaisus.

Vilniaus policijos atstovė spaudai teigia, kad visų įstaigų vadovai buvo įspėti, o papildomų pranešimų nebuvo gauta.

„Delfi“ duomenimis, pareigūnams teko pakovoti su keliomis įstaigomis dėl įstatymo vykdymo. Pasirodo, kad įmonės nenorėjo užsidaryti, o klientai nenorėjo išeiti.

Pirminiais duomenimis, pasipriešinta pareigūnams nebuvo.

Nesilaikė saviizoliacijos

„Delfi“ duomenimis, Vilniaus apskrityje kovo 14-15 dienomis buvo gauti 7 pranešimai apie saviizoliacvijos nesilaikymą

Kovo 14 d. Vilniaus apskrityje gautas 1 pranešimas, kad asmenys grįžę iš užsienio, nesilaiko karantino ir saviizoliacijos sąlygų.

Kovo 15 d. Vilniaus apskrityje gauti 6 pranešimai, kad asmenys grįžę iš užsienio, nesilaiko karantino ir saviizoliacijos sąlygų.