Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius Delfi informavo, kad 17.07 val. Ukmergėje dėl labai stipraus vėjo įvyko baisi nelaimė. Pirminiais duomenimis, nuo dviejų aukštų pastato vėjas nuplėšė stogo dalį, kuri kliudė ir prispaudė moterį.

Anot gelbėtojų, į įvykio vietą atvykę medikai konstatavo moters mirtį, ji dėl patirtų sužalojimų neišgyveno.

Pasirodo, kad vėjo nuplėšta stogo dalis apgadino dar ir viešojo transporto stotelėje stovėjusį autobusą – išdaužė langą. Teigiama, kad daugiau žmonių įvykio metu nenukentėjo. Be viso to, anot ugniagesių, Ukmergėje dėl vėjo apgadinta daug pastatų.

Vėjas siautėja visoje Lietuvoje

Gelbėtojai Delfi informavo, kad vėjas visoje Lietuvoje kelia daug nemalonumų. Teigiama, kad vėjas medžius nuverčia ne tik ant važiuojamosios kelio dalies, bet ir ant elektros laidų.

Anot ugniagesių, šiuo metu vėjas labai stiprus Ukmergėje, Klaipėdos apskrityje, Jurbarke, Šiauliuose. Pranešimai apie įvykius gaunami iš visos Lietuvos.

Pirminiais duomenimis, dėl vėjo padarinių daugiau žmonių nebuvo sužalota.

Artėja stipri audra

Delfi primena, kad sinoptikai ketvirtadienį įspėjo apie link Lietuvos artėjančią stiprią audrą. Dėl smarkaus vėjo įspėjimus į mobiliuosius gyventojams išplatino Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas.

Pasak sinoptikų, audra Lietuvą turėtų pasiekti antroje dienos pusėje ir nuo pajūrio vakare bei naktį slinkti per likusią Lietuvą.

„Antroje dienos pusėje link vakaro, pradedant vakariniais rajonais, pradės stiprėti pietvakarių ir vakarų vėjas, ir vakare, naktį, vėjo gūsiai sustiprės iki 32 metrų per sekundę, toks vėjas laikysis pirmoje nakties pusėje“, – BNS sakė Hidrometeorologijos tarnybos sinoptikė Simona Dalinkevičiūtė.

Prognozuojama, kad vėjo gūsiai sieks 20–25 m/s, vakariniuose rajonuose – 28–30, pajūryje – iki 32 m/s.

„Antroje nakties pusėje vėjas po truputį rims, bet vis tiek bus smarkus, gūsiai sieks 18–23 m/s ir vietomis, vakariniuose rajonuose, – iki 27 m/s. Iki ryto laikysis smarkus vėjas, ryte jis ims silpnėti, bet vis dėlto visoje šalyje gūsiai dar bus pavojingi – 15–20 m/s“, – sakė sinoptikė.

Su stipriu vėju į šalį atslinks ir kritulių – lietus bei šlapdriba. Smarkaus lietaus kilti neturėtų, tačiau, pasak sinoptikės, jis bus intensyvus.

„Šlapdriba kris šiaurinėje šalies pusėje, ties pajūriu, centriniais, rytiniais rajonais daugiau kris lietaus pavidalo kritulių. Dieną kritulių kiekis nebus smarkus, bet irgi protarpiais palis, gali įsimaišyti šlapdribos“, – apie penktadienio orus sakė S. Dalinkevičiūtė.