Iš viso krematoriumo teritorijoje jau rasti daugiau kaip 300 nekremuotų žmonių palaikų.

28 metų Ray Brentas Marshas nebus paleistas už užstatą dėl jam pateiktų 102 naujų kaltinimų vagyste pasinaudojant apgaule, pranešė Volkerio apygardos vyriausiojo teisėjo Herry Day padėjėjas.

Iš viso krematoriumo savininkui pateikta 118 kaltinimų, už kurių kiekvieną jam gali būti skirta nuo vienerių iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė

R.B.Marshui priklauso trijų valstijų krematoriumas Noblyje, Džordžijos valstijoje, maždaug už 160 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Atlantos.

Tuo tarpu pareigūnai, tęsiantys palaikų paieškas 6,5 hektaro krematoriumo teritorijoje, pradėjo drenuoti joje esantį ežerą. Iki šiol gretimame miške, plieniniuose rūsiuose bei žemėje rastos 339 palaikų liekanos.

Paieškos prasidėjo praėjusį mėnesį, kai apie krematoriumo teritorijoje rastą žmogaus kaukolę pranešė vietos gyventojas, miške vedžiojęs savo šunį.

Į R.B.Marsho vadovaujamą krematoriumą buvo atvežami palaikai iš 30 laidojimo namų, esančių trijose gretimose valstijose. Už vieno kūno kremavimą jam buvo mokama apie 300 dolerių (1,2 tūkst. litų).

Sulaikytas R.B.Marshas tardytojams teigė, jog žmonių kūnai nebuvo kremuoti todėl, jog nedirbo krematoriumo krosnis.

Mirusiųjų kūnus iš laidojimo namų paimdavo pats R.B.Marshas, kuris vėliau atveždavo dėžes su tariamais velionio pelenais. Kai kurių iš šių dėžių turinio tyrimai parodė, jog tai buvo pjuvenų ir cemento miltelių mišinys.

R.B.Marsho tėvas Rhamesas Marshas šį verslą pradėjo 8-ajame dešimtmetyje, o 1996 metais perdavė jį savo sūnui.