Policijos departamentas praneša, kad kovo 6 d. apie 21 val. Šakių r., Kudirkos Naumiestyje, sustabdytas automobilis „VW Passat“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus (0,49 prom.) Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnas (g. 1979 m.).

Jam surašytas AN protokolas pagal LR ANK 422 str. 5 d.(Transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) ar apsvaigę nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojai, taip pat apsvaigimo patikrinimo vengimas arba alkoholio (nustatytas daugiau negu 0,4 promilės neblaivumas), narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vartojimas iki patikrinimo užtraukia baudą vairuotojams nuo aštuonių šimtų iki vieno tūkstančio vieno šimto eurų.)

Tą patį vakarą kur kas rimtesnių bėdų prisidarė karys. Policijos pareigūnai informuoja, kad kovo 6 d. apie 23 val. 55 min. Vilniuje, M. Sleževičiaus g., sustabdytas automobilis „Lexus LS600h“, kurį vairavo ne tarnybos metu neuniformuotas neblaivus (blaivumą tikrintis atsisakė) Lietuvos kariuomenės karys (g. 1989 m.).

Automobilio vairuotojas uždarytas į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281-1 str. 1 d. (Tas, kas vairavo motorinę transporto priemonę, traktorių ar savaeigę mašiną arba mokė praktinio vairavimo būdamas neblaivus, kai jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, arba vengė neblaivumo patikrinimo, kai jam buvo nustatyti neblaivumo požymiai, arba vartojo alkoholį po eismo įvykio iki jo aplinkybių nustatymo ir jam nustatytas 1,51 ir daugiau promilių neblaivumas, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.).