Ikiteisminio tyrimo, kurį atliko Šiaulių apskrities VPK Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, metu buvo nustatytos aplinkybės dėl Šiaulių mieste esančioje Lyros gatvėje tragiškai pasibaigusio santykių aiškinimosi.

Atliekant ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad visi kartą ar daugiau teisti šiauliečiai leido vasaros vakarus vartodami alkoholį viešoje vietoje ar prie vieno iš pietiniame miesto rajone esančių barų. Dviem kaltinamiesiems – 20-mečiui M. D. ir 39-erių R. R. vakarojant ant suoliuko su buteliais rankose, kilo mintis surasti pažįstamą benamį, kuris esą pavogė iš vieno iš sugėrovų pinigus. Tą patį vakarą benamiui pasirodžius netoliese, vyrai išliejo pyktį jį sumušdami, praneša Generalinė prokuratūra.

Tyrimo metu surinktais duomenimis, kitą vakarą jau didesnė kompanija vyrų leido laiką bare. Būdami apsvaigę nuo alkoholio jie sugalvojo vėl surasti tą patį benamį ir jį pamokyti. Pakeliui sutikę pažįstamą, kuris vedžiojo šunį, jie kartu patraukė link daugiabučio laiptinės, kur ir rado savo auką. Kaltinamieji pasikeisdami puolė vyrą ir jį sumušė. Smurtautojai, kupini agresijos, pasikeisdami laikė už pavadėlio šunį, kad kiekvienas galėtų suduoti vyrui.

Kaltinamieji netrukus spruko, o pro šalį ėję žmonės iškvietė greitąją pagalbą. Vyras buvo išvežtas į ligoninę, tačiau po kelių parų jo gyvybė užgeso.

Kai kurie kaltinamieji savo kaltę pripažįsta, vienas smurtautojas pripažįsta tik iš dalies, o dar vienas – neigia.

Baudžiamasis kodeksas už nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos, už viešosios tvarkos pažeidimą – viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų, o už nežymų sveikatos sutrikdymą – viešuosius darbus arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki vienerių metų.

Baudžiamoji byla perduota Šiaulių apygardos teismui.