Bylos duomenimis, nusikaltimas padarytas praėjusiųjų metų rugsėjo 3 dieną, apie 11 val., Telšių mieste, kai policijos pareigūnai Plungės gatvėje sustabdė B. J. vairuojamą automobilį „Volkswagen“. Pareigūnai įtarė, kad vairuotojas neblaivus, ir norėjo patikrinti jo blaivumą, bet pastarasis atsisakė tai daryti.

Aiškinantis situaciją, vairuotojas netikėtai abiem rankom stvėrė už vyriausiojo policijos patrulio K. K. tarnybinio šaunamojo ginklo rankenos ir dėklo, kurie buvo pritvirtinti prie pareigūno diržo, ir stipriai juos patraukė į save. Kolegai puolė padėti šalia buvęs patrulis L. S. Vairuotojas ginklą paleido ir visi trys vyrai griuvo ant šaligatvio. Vyriausiasis patrulis K. K. griūdamas susižalojo, jam nustatytas nežymus sveikatos sutrikdymas, praneša Šiaulių apygardos teismas.

Ši byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka. B. J. savo kaltės neneigė, vyras paaiškino, jog tuo momentu tiesiog pasidavė spontaniškai minčiai ginklą nukreipti į save, labai gailėjosi dėl savo poelgio.

Teismas konstatavo, jog kaltinamojo atsakomybę lengvinanti aplinkybė yra ta, kad jis prisipažino padaręs inkriminuotas nusikalstamas veikas ir nuoširdžiai gailisi, jo atsakomybę sunkinanti aplinkybė – nusikalstamą veiką padarė būdamas apsvaigęs nuo alkoholio ir tai turėjo įtakos nusikaltimo padarymui.

Už padarytą nusikaltimą teismas B. J. paskyrė vienu trečdaliu sumažintą galutinę bausmę – 50 parų arešto, bausmę atliekant Šiaulių tardymo izoliatoriuje. Teismo sprendimu nuteistajam paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – specialios teisės vairuoti kelių transporto priemonės atėmimą 3 metams. Taip pat konfiskuota automobilio „Volkswagen“ pusę vertės atitinkanti pinigų suma – 1500 eurų.

Šis nuosprendis yra neįsiteisėjęs ir gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.